Foredrag
Trygge Børnehjerter
Foredraget blev livestreamet, og du kan her købe adgang til optagelsen ved at skrive en mail til os på: gl@neufeldkurser.dk
Pris: kr. 125,-
Optagelsen vil være tilgængelig i 30 dage efter køb.
Foredraget blev livestreamet, og du kan her købe adgang til optagelsen ved at skrive en mail til os på: gl@neufeldkurser.dk
Pris: kr. 125,-
Optagelsen vil være tilgængelig i 30 dage efter køb.
Foredrag med Dr. Gordon Neufeld, den internationalt anerkendte udviklingspsykolog og forfatter til bogen “HOLD ON TO YOUR KIDS – why parents need to matter more than peers (jævnaldrende)”.
Hermed har du en helt unik chance for at møde en af vor tids førende udviklingspsykologer, med et hjerte der brænder for børn og unge og deres forældre, parret med en formidabel evne til at formidle sine vigtige budskaber så man ikke kan undgå at gå løftet, opmuntret og inspireret hjem.
Gordon Neufeld fortæller om hvordan du som forælder kan finde ind til det kærlige lederskab og dermed værne om dit barns emotionelle sundhed og tryghed.
Arrangementet henvender sig både til forældre og alle der arbejder med eller yder omsorg for vor tids børn og unge.
Gordon Neufeld taler et let forståeligt engelsk.
*nedsat pris for studerende, hjemmegående, ledige og pensionister
Empati, emotionel sundhed og velbefindende hænger uløseligt sammen. Når det følelsesmæssige udtryk er hæmmet, vil empatien også være det. På den anden side, hvis vores følelser imødekommes, vil empatien kunne udvikles.
Hvis vi mangler…
De nyere videnskabelige beviser, der peger på, at følelser spiller en helt centralt rolle, uanset hvilke områder man har fokus på – om det er stress – problematisk adfærd – opmærksomhedsforstyrrelser – indlæringsvanskeligheder – problemer med manglende modning eller endda mental sygdom – er overbevisende.
Med denne nye forståelse giver det naturligvis god mening at følelsesmæssig sundhed og velbefindende bliver vores kollektive topprioritet, hvad enten det handler om forhold i hjemmet og familien, i skolen eller på arbejdet.
Men hvad er emotionel sundhed og velbefindende for en størrelse? Hvordan kan vi kende den og fremme den i os selv, hos vores børn, hos vores klienter, og i vores kære? Helt nye facts fra neurobiologien omkring følelser afslører interessante og overraskende svar som har betydning for os alle.
Dr. Neufeld’s livsværk består i at gøre børns indre verden og udvikling forståelig for de voksne, som har ansvar for dem, i håbet om at dette vil føre til forhold som kan fremme udfoldelsen af deres fulde menneskelige potentiale. Disse indsigter om følelsesmæssig sundhed og velbefindende vil dog kunne anvendes i alle sammenhænge og dermed berige enhver, uanset profession eller rolle.
Rastløshed er en epidemi blandt vor tids børn og unge. Dette bliver så meget mere betydningsfuldt, når vi finder ud af at Indre ro eller rastfuldhed er nøglen til emotionel sundhed og velbefindende.
Rastløshed er desuden et typisk tegn ved mange alarmproblemer, hvor de mest almindelige er ængstelse og angst. Når ængstelses- og angsttilstande er kroniske, er indre ro og hvile meget flygtige tilstande og dog helt afgørende for heling og genopretning af sundhed.
I denne session undersøger …
Mennesker med sådanne “hypersensitive” hjerner, som ofte får diagnoser indenfor autisme-spekteret, viser mange gange en uforståelig mangel på emotionelt engagement eller en ekstrem eksplosiv emotionel intensivitet, der kan føre til fuldstændige nedsmeltninger.
Selvom begge disse tilstande uden tvivl er udfordrende for omsorgsgiverne, er de dog erfaringsmæssigt i særligt grad en trussel for individet selv, og også potentielt en trussel for hans eller hendes følelsesmæssige udvikling.
I denne workshop vil…
Vi vil undersøge de særlige følelsesmæssige udfordringer der fører til problemer med aggression, angst/ængstelse eller vanedannende stereotype adfærdsmønstre, og hvorfor leg & tilknytning er god medicin. Løsningerne for den hypersensitive er ikke fundamentalt forskellige for os andre, men disse tilgange må “skræddersys” omhyggeligt.
Dette indebærer forståelse og et kreativt samarbejde med de individuelle “hjerner” og individuelle sammenhænge – også når det gælder voksne – så alle har mulighed for at udfolde deres potentiale.
Med over 40 års erfaring fra arbejde med børn, primært i skoler, er det indlysende, at der ikke er nogen lette svar i forhold til opdragelse, undervisning og arbejdet med børn, der har udfordrende adfærd, i særlig grad dem der er udadreagerende.
I stedet for at spørge: “Hvad skal jeg gøre for at rette op på dette barn?” må vi tilegne os en forståelse af, hvorfor disse adfærdsmønstre opstår.
Denne forståelse kan vi få…
fra neurovidenskabens viden om følelser og udvikling, forskning i alvorlige oplevelser i barndommen (komplekse traumer) sammen med Neufeld paradigmet, der præsenterer tre nøgler til menneskelig udvikling: modning, sårbarhed og tilknytning.
Når vi bruger denne viden, bliver det klart at nogle af vores “tried and true” interventioner, både derhjemme og i vore institutioner og skoler ikke blot er uden virkning, men at de til tider kan gøre tingene værre for disse allermest sårbare børn.
Denne workshop vil fokusere på at skabe en solid forståelse af dette, og vise hen til interventioner som kan gøre en forskel i hjemmet, skolen og andre steder så vi kan hjælpe disse børn til at udvikle deres fulde potentiale.
Når følelserne ikke længere udtrykkes naturligt, begynder vi at se tegn på problematisk adfærd. At følelser skal udtrykkes er første trin i den følelsesmæssige udvikling, og alligevel kan mange børn, unge og voksne komme til at sidde fast allerede her. Vi har alle brug for trygge steder, hvor vi kan udtrykke de følelser som er i os, og vi har brug for at slippe opbygget/ tilbageholdt emotionel energi. Udfordringen er hvorledes vi skaber disse trygge steder.